Hej alla fina,

 
 
 
 
Idag börjar min mycket efterlängtade semester. Äntligen!
Den här veckan är det sonen och jag som är lediga tillsammans. Sommaren för mig har varit att jobba hemifrån fram till nu. Det är bra på många sätt, bra för miljön att inte behöva åka till jobbet och toppen för mig att slippa utsätta mig för Coronasmitta och oxå undvika att ev smitta någon annan. Men en jobbig sak med att jobba hemifrån för mig är att jag ser allt som jag behöver/borde göra med huset och trägården. Så helgerna har varit ganska fyllda av jobb, rensa och odla, tvätta stallet, måla mm mm.
Så nu när jag har min första lediga dag gick gärnan på högvarv, hur ska jag planera, vad är rimligt att hinna på en dag? Jag gick en kort promenad med hundarna imorse och rensade lite kantareller som jag inte hann/mäktade med att resna igårkväll då vi hittade kantareller på sena kvällspromenaden. Sen satte jag mig vid datorn med min kaffemugg och en nybakad blåbärsmuffins och skulle rensa lite mail och skriva listor. 
Bland mina mail fanns en underbar andningsövning, jag testade den, bara på tre andetag kände jag en otrolig skillnad i kroppen. Känner att jag kan möta alla uppgifter på ett mycket bättre sätt när jag började andas ordentligt. Tänk att det är så lätt att glömma den "lilla" detaljen.
 
Jag vet att många av er börjar jobba idag och en del har fortfarande semester (som jag). Till er alla vill jag dela med mig av övningen, den gjorde underverk för mig. Kanske kan den ge något även till dig :)

 

Använd aktiv andning för att komma ner i varv


Stå upp eller sitt upprätt.
Ta ett stort andetag - känn hur inandningen fyller dina lungor och aktiverar din överkropp - i buk, bröstkorg, axlar, rygg och bäcken.
Håll en kort stund och upplev känslan av att vara uppfylld av andetaget.
Sänk axlarna och släpp sedan så långsamt du kan ut luften ur dina lungor igen.
Känn samtidigt hur dina axlar, skuldror, bröstkorg och buk sjunker ned lite vid utandningen.

Är det möjligt att känna mer tyngd och avslappning vid utandningen?

Upprepa övningen tre gånger och låt sedan andningen återgå till sin naturliga rytm.

 

Lycka till!

Kram