God morgon alla fina,
 
Idag är det ledig dag för mig och jag vaknade först (förutom hunden då). Så nu sitter jag i lugn och ro med mitt kaffe och en skål med banan, honungsyoughurt och hallon (har fortfarande kvar hallon från skogen förra året). För att göra hälsoeffekten ännu lite större har jag lagt i ingefära, gurkmeja, kummin och kanel.
Om några timmar kommer en av mina bästa vänner, vi ska gå långpromenad med hunden så det känns bra att solen skiner och tinar upp dagen lite utanför. Hästarna står i hagen utanför och har ätit upp dagens andra frukost, de njuter verkligen av solens strålar.
 
Såna här dagar är verkligen härliga, hela helgen ligger framför och alla i min närhet verkar må bra, då trivs jag.
 
 
 
Jag trivs på jobbet oxå men ibland så stressar jag för mycket, den här veckan har jag testat "trappövningen" några gånger och den funkar för mig. Nu fick jag på mailen en annan kort övning som man kan göra på jobbet utan att behöva lämna sin kontrosstol, vilket kanske kan vara bra ibland, om du t ex inte har något ärende så att det inte finns någon anledning att gå i trappan :) eller om du har väldigt mycket att göra så att du känner stressen komma krypande och påverka kroppen, bryt då, en minut kan du nog satsa på din hälsa och ditt välmående (?)

Så gör du om du har 1 minut

  • Andas in djupt genom näsan medan du räknar till fyra tyst för dig själv.
  • Håll andan medan du räknar till fyra.
  • Andas ut långsamt medan du räknar till sex.
  • Upprepa övningen sex gånger.
Enkelt va? Helt klart värt att testa, till en början kan man ha en lapp på datorn men så småningom lär man sig öveningen utantill, det räcker att göra den vid behov för att lugna ner systemet.
 
Ha en fin lördag alla.
Kram