Hej på er,
 
Dagens julkalenderutmaning är avklarad och om någon timme ska jag äta julbord med trevliga kompisar/kollegor. Det ser jag fram emot.
 
Jag har verkligen kommit i julstämning men inte så mycket stress att köpa klappar och mat utan jag planerar trevliga saker. På lördag ska jag på julkonsert och på måndag har jag tagit ledigt för att i lugn och ro hinna städa utan att behöva stressa på helgen.
 
Idag fick jag ett mail med mindfullnesråd inför julen som jag tyckte var bra. Så håll till godo :)
 

Att visa omtanke och bry sig om sig själv och andra är en underskattad gärning. Att ge till någon annan kan också skapa en känsla av glädje och värme inombords.

Definiera vad som verkligen är viktigt för dig just den här julen och vilka förväntningar du har – på dig själv och andra. Är dina förväntningar realistiska i förhållande till ditt liv – just nu? Eller behöver du släppa taget om några för att kunna ta hand om dig själv på bästa sätt den här julen. Fråga dig själv -Är allting lika viktigt?

  • Stanna upp där du är och lägg märke till dina reaktioner i kroppen och sinnet när du tänker på dina förväntningar inför julen.
  • Om du upptäcker spänningar eller oro kan du rikta några vänliga och omtänksamma ord till dig själv.
  • Det är ok att känna så här just nu – även om det känns svårt.
  • Ställ dig sedan frågan - Vad jag behöver just nu – för att visa omsorg om mig själv?

Lycka till med detta andra julråd så får du ett till nästa vecka.

Kom ihåg att ta hand om dig själv!

 
Ha en fin kväll och var snäll mot dig själv och andra
 
Kram