Hej på er,
Vilken härlig höstdag det är idag och söndag innebär för mig ledig dag, bara en tid och passa och det är sonens träning i em. Annars helt fritt :) Igår hämtade vi hö åt hästarna så jag och mina fantastiskt barn bar 550 kg både in i kärran och så ut igen. Under kontroll av våra lilla russel Gizmo :) så någon mer styrketräning behöver jag inte den här helgen.
 
 
Ni som följer bloggen och gjort det ett tag vet att jag gillar kryddor och naturliga nyttigheter (dock inte naturmedicin) . Jag använder dagligen ingefära, gurkmeja och svartpeppar och har ofta en kryddnejlika i the.
En krydda som jag verkligen gillar är kardemumma, jag har dock haft svårt att hitta medcinsk fakta om den men idag har jag lyckats. Jag hittade fakta under doktorn.com vilket så vitt jag förstår är en sida att lita på och med det menar jag att fakta är empiriskt underbyggda.
Hur som helst så har jag nu förstått att kardemumma är en av de kryddor som innehåller mest antioxidanter. Fantastiskt tycker jag som älskar att ha kardemumma i kaffemjölken, nu vet jag att lugnt att kan unna mig det.
 
Kardemumma innehåller mycket antioxidanter och boostar bland annat ditt immunförsvar. Kardemumma är bra för matsmältningen och har en lugnande inverkan. Behöver man en vätskedrivande verkan så kan man krydda med lite kardemumma. Blodtrycket kan även komma att förbättras om man kryddar med kardemumma eftersom kardemumman har en lugnande inverkan samt en liten vätskedrivande effekt.
I någon blogg läste jag också att kardemumma tillsammans med ingefära kan bota baksmälla, det vet jag inte om det stämmer och jag har inga planer på att testa ;) men om det blir "tilfälle " så kan det inte skada i alla fall, så mycket kan jag skriva under på.
 
Jag tänkte avsluta med ett litet tips inför arbetsveckan som jag fått på mailen. Mindfulness gällande just mailhantering

Med goda rutiner kring e-posten minskar din splittring och ökar din uppmärksamhet på det du prioriterar.

  • Innan du öppnar e-posten - planera hur du ska hinna med det viktigaste under dagen.
  • Bestäm dig sedan för om du ska öppna e-posten nu eller senare - medveten om att öppnandet av e-posten kan splittra din uppmärksamhet.

Lägg märke till eventuella effekter på din uppmärksamhet och på vad du får gjort under en dag.

 

Ha en fin söndag

Kram